Novice

Ana z 2. mestom do zmage v skupnem seštevku Avstrijskega pokala

20. avgust 2017

Ana Odlazek je z 2. mestom potrdila zmago v skupnem seštevku za Avstrijski pokal. Salzburg Ring je z mokro podlago poskrbel z zelo težko tekmo v vseh kategorijah in naši tekmovalci so se kljub temu odlično odrezali in poskrbeli za izboljšanje rezultatov tudi v skupnem seštevku Avstrijskega pokala. Anže Gros je z 14. mestom v absolutni moški razvrstitvi, kljub svoji mladosti pokazal, da bomo v prihodnosti lahko od njega pričakovali odlične rezultate.

Ženska tekma se je po pričakovanjih začela zelo taktično, saj skupna razvrstitev ni bila povsem odločena. Venesse Herzog sicer skupna razvrstitev ni zanimala, vendar pa ji Ana zmage tudi ni hotela prepustiti. Tako je po nekaj krogih taktičnega boja ob napadu Venesse lahko sledila le Ana, ki pa ji je na koncu zmanjkalo moči in se je morala zadovoljiti z 2. mestom. Poleg Ane je na maratonski razdalji nastopila tudi Polona Zakrajšek, ki je na koncu zasedla 15. mesto.

Moška tekma je bila precej bolj taktična, kljub temu pa so tekmovalci odpadali en za drugim. Kljub mladosti je v eni izmed skupin ostal  Anže Gros, ki je uspel na koncu s sprintom osvojiti 14. mesto. Poleg Anžega so nastopili tudi Peter Korez (30.mesto), Rajko Česnik (57.mesto) in Peter Volf (58.mesto).

V fitnes kategoriji pa je Lana Česnik osvojila 2. mesto v kategoriji kadetinj, Maja Ljubič 1. mesto med rekreativkami in Aleksandra Kelemen 5. mesto. Pri moških rekreativcih je Miran Odlazek osvojil 3. mesto.