Novice

Ana Odlazek 3. na tekmi za svetovni pokal v Kitajskem Harbinu

14. julij 2018

V Kitajskem Harbinu je danes ponoči po srednje evropskem času potekala 5. tekma za Svetovni pokal v hitrostnem rolanju. 2 uri pred začetkom tekme je deževalo, vendar so visoke temperature progo pred začetkom tekme povsem posušile. 

Ženske so tekmo začele precej taktično, saj je glavnina ni pustila pobegov. V predzadnjem krogu je Ana padla, vendar nato hitro ujela glavnino. Kljub padcu pa je v zadnjem krogu napadla in uspela skupaj s še dvema tekmovalkama pobegniti glavnini. Zmagovalka Chloe Geoffroy (Powerslide Matter Racing Team) je svoj ciljni sprint začela že 500m od cilja, medtem ko je Li Si Shan (Jiangsu) tudi prehitela našo Ano, ki je kljub temu osvojila veliko število točk za 3. mesto. V sprintu glavnine je vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Katharina Rumpus  (Powerslide Matter Racing Team) zasedla komaj 3. mesto (končala na 6. mestu) in tako je Ana pridobila lepo število točk v skupnem seštevku.

Pri moških so že kmlau po začetku pobegnili Bart Swings (Powerslide Matter Racing Team), Ewen Fernandez (RollerBlade World Team) in Peter Michael (Powerslide Matter Racing Team). 15km od cilja je Bart Swings ponovno napadel in pobegnil ubežnikoma, Ewen Fernandez je po samostojnem lovljenju osvojil končno 2. mesto, Petra Michaela pa je glavnina ujela. Sprint glavnine je dobil svetovni prvak Felix Rijhnen (Powerslide Matter Racing Team) in osvojil končno 3. mesto.