Novice

28. julij 2018

Ana absolutna zmagovalka na tekmi v Beljaku

V Beljaku so prvič organizirali tekmo hitrostnega rolanja na razdalji 21km. Izredno težka trasa je vsebovala več kot 500 višinjskih metrov, izredno oster ovinek po spustu in razgibano progo. Več kot tretjina tekmovalcev je odstopila med drugim še pred polovico Venessa Herzog, bronasta na nedavnem svetovnem prvenstvu na razdalji 500m, ki je skupaj z Ano kmalu po začetku pobegnila. 

14. julij 2018

Ana Odlazek 3. na tekmi za svetovni pokal v Kitajskem Harbinu

V Kitajskem Harbinu je danes ponoči po srednje evropskem času potekala 5. tekma za Svetovni pokal v hitrostnem rolanju. 2 uri pred začetkom tekme je deževalo, vendar so visoke temperature progo pred začetkom tekme povsem posušile. 

12. maj 2018

Tadeja Donko državna prvakinja med članicami

V Kranju je že tradicionalno potekalo odprto državno prvenstvo v hitrostnem rolanju na stezi. Naše članice so nadaljevale z nizom državnih prvakinj, saj je med članicami Tadeja Donko zmagala na vseh preizkušnjah. V kategoriji članov se je najboljše odrezal Grega Jančigar s 4. mestom, 5. in 6. mesto pa sta zasedla Peter Korez in Peter Volf.  V kategoriji Mladink A je državna prvakinja Ana Česnik, med kadetinjami pa njena sestra Lana Česnik. Tudi med rekreativci so naši člani pobrali nekaj naslovov državnega prvaka in sicer v kategoriji Fitnes D je zmagala Lucija Vidovič, v kategoriji Fitnes B je pri ženskah zmagala Aleksandra Kelemen, druga pa je bila Tanja Plestenjak, pri moških pa je Igor Erceg osvojil 3. mesto. V kategoriji FItnes A pri ženskah je zmagala Maja Ljubič, pri moških pa Rajko Česnik, drugo mesto pa je zasedel Miran Odlazek.

01. april 2018

Pridružite se nam!

Vedno smo pripravljeni sprejeti nove člane, je pa morda najlažje da nas pridete pogledati na Brezplačne delavnice hitrostnega rolanja. Letos bodo 10. aprila. Rolerski klub Ljubljana je osredotočen na polmaratonske in maratonske preizkušnje hitrostnega rolanja, precej manj tekem se udeležimo na stezi. Kljub temu pa so za mlajše primernejše krajše razdalje zato se jim s tekmami prilagodimo. 

Vsako leto se udeležimo ogromno tekem v tujini in zato lahko našim članom omogočimo, da vidijo in spoznajo nove kraje in si razširijo obzorja.

25. marec 2018

Ana 9. na maratonu Palmanova

Na današnji sončni tekmi, ki se je začela v Cividale del Friuli in končala skoraj v mestu Gradež je bil glavni cilj naše ekipe uživanje. Zaradi snega smo imeli precej omejene treninge na rolerjih in tako je Unesco Cities Marathon služil predvsem za uvod v sezono. Italijanske dirke, pa so vse prej kot mirne. Ana Odlazek je tako sodelovala v pobegu, kar pa se ji je v ciljnem sprintu poznalo in zato je na koncu zasedla 9. mesto. Med kadetinjami pa je pozitivno presenetila Lana Česnik s 17. mestom.

<
>