Novice

01. april 2018

Pridružite se nam!

Vedno smo pripravljeni sprejeti nove člane, je pa morda najlažje da nas pridete pogledati na Brezplačne delavnice hitrostnega rolanja. Letos bodo 10. aprila. Rolerski klub Ljubljana je osredotočen na polmaratonske in maratonske preizkušnje hitrostnega rolanja, precej manj tekem se udeležimo na stezi. Kljub temu pa so za mlajše primernejše krajše razdalje zato se jim s tekmami prilagodimo. 

Vsako leto se udeležimo ogromno tekem v tujini in zato lahko našim članom omogočimo, da vidijo in spoznajo nove kraje in si razširijo obzorja.

25. marec 2018

Ana 9. na maratonu Palmanova

Na današnji sončni tekmi, ki se je začela v Cividale del Friuli in končala skoraj v mestu Gradež je bil glavni cilj naše ekipe uživanje. Zaradi snega smo imeli precej omejene treninge na rolerjih in tako je Unesco Cities Marathon služil predvsem za uvod v sezono. Italijanske dirke, pa so vse prej kot mirne. Ana Odlazek je tako sodelovala v pobegu, kar pa se ji je v ciljnem sprintu poznalo in zato je na koncu zasedla 9. mesto. Med kadetinjami pa je pozitivno presenetila Lana Česnik s 17. mestom.

17. marec 2018

Ana Odlazek 9. na uvodni tekmi za Svetovni pokal

Danes se je v Oropesa del Mar odvijala prva letošnja tekma za svetovni pokal na kateri sta nastopili tudi naši članici Ana Odlazek in Polona Zakrajšek. Start in začetek maratonske preizkušnje je pozdravila nevihta. Kljub temu pa se veliko žensk ni odločilo za kolesa za mokro podlago, kar je poleg močnega vetra dodatno poskrbelo za manj agresivne začetne kilometre. Ana Odlazek se je odlično skrivala v glavnini medtem, ko se je Polona Zakrajšek odločila za previdnejšo taktiko in malce zaostala. Nekje na sredini tekme so se začeli poizkusi pobegov, ki jih je glavnina z ekipo Bont na čelu vedno ulovila.

26. avgust 2017

Na Vrhniki smo osvojili 3 odličja

Leto smo na Vrhniki v sodelovanu s ŠD Agonija organizirali polmaraton. 5 kilometerski krog po ulicah Vrhnike je z tehnično zahtevno progo poskrbel za zanimivo tekmo, ki pa sta jo tako v ženski kot moški kategoriji z zgodnjim napadom odločila naša Ana Odlazek in Italijan Andrea Bighin. Tekma je štela tudi za točkovanje ProRollerTour.

21. avgust 2017

Tadeja Donko kot Slovenska reprezentantka nastopa na Unverzijadi

Hitrostno rolanje je bilo uvrščeno na uradni program Univerzitetnih Olimpijskih iger, ki jih je v letu 2017 priredil Tajvan. Na Univerzijadi je Slovenijo zastopala tudi naša članica Tadeja Donko. Tekme so potekale predvsem na stezi in maratonu. Kljub temu, da s tekmovanjem na stezi naši tekmovalci nimajo izkušenj, pa si je Tadeja Donko veliko obetala predvsem od maratonske preizkušnje.

<
>